home  
zoek
Gewest Friesland
Nieuws
Bestuur
Opleidingen
Eregalerij
Kantoor BvIJ Unit 29
Documenten
Website KNSB
Website Schaatsen nl
Opleidingen Jury
Opleiding Trainers
Baancommissie
Trainingen Langebaan
Wedstrijden Langebaan
Lange-Kortebaan
Marathon
Shorttrack
Inline-skaten
Kunstrijden
Schoonrijden
Trainingsclubs
Jeugdschaatsen
Schoolschaatsen
Natuurijsclubs
Vriendenkring Thialf
IJsstadion Thialf
IJshal Leeuwarden

Gunning nieuw Thialf naar Ballast Nedam 25-03-2014

Ballast Nedam heeft de gunning van de nieuwbouw van Thialf donderdag definitief toegewezen gekregen.

Eerder deze week oordeelde de rechter in een door zes andere bouwbedrijven aangespannen kort geding dat de aanbestedingsprocedure zorgvuldig is verlopen, waarna er een definitief besluit genomen kon worden.

De directeur van Thialf, Eelco Derks, reageerde opgetogen op het nieuws en is blij dat er nu eindelijk begonnen kan worden aan het project. "Het nieuwe stadion gaat ervoor zorgen dat Thialf, het schaatshart van de wereld blijft. Thialf blijft Thialf, de snelste laaglandbaan van de wereld, maar verder wordt alles anders", zegt hij.
 
Ook Ballast Nedam laat bij monde van projectdirecteur Bernard Sinnema weten dat het handhaven van de status centraal staat bij de vernieuwbouw van de baan in Heerenveen. "Thialf is onlosmakelijk verbonden met schaatsen én met Friesland en wij gaan er alles aan doen om eraan bij te dragen dat die unieke positie voor de komende tientallen jaren behouden blijft."

Het nieuwe Thialf zal volgens de plannen medio 2016 in gebruik genomen kunnen worden.


Bron: Schaatsen.nl

Ronde van Súdwest-Fryslân 11-03-2014

Op zondag 30 maart 2014 organiseert schaats- en skeelervereniging de IJsster de ronde van Súdwest-Fryslân.  De tocht leidt ons wederom door het prachtige weidse landschap van onze gemeente Súdwest-
Fryslân over een afstand van 30km. Over eeuwenoude dijkjes komen we door dorpjes als Folsgare, Abbega, Blauwhuis, Nijland, Hartwerd, Tirns en IJsbrechtum. De start vindt plaats bij de skeelerbaan op het Schuttersveld. De ronde van Súdwest-Fryslân is de eerste georganiseerde toertocht van het seizoen, het betreft een zgn. vrije tocht. Valhelm is verplicht.

Starttijd 13.00 uur Schuttersveld, Thomas Zandstrastraat 1, 8602 CW Sneek.

• Inschrijven tussen 11.00 uur en 12.45 uur op het Schuttersveld.

• Inschrijfgeld €5,00 (niet licentiehouders moeten een daglicentie kopen €2,50).

• Kleed en douchegelegenheid aanwezig.

• Afstand 30 km

• Na afloop een herinnering.Voor extra informatie kunt u terecht bij:

  • Rinnie Kroontje 06-21522119
  • Arnold de Groot 06-53727290
  • Pieter Bult 06-22421242
  • Riet Smorenburg 0515-424820
Bron: IJsster

VERSLAG VAN TRAININGSKAMP INZELL 27-01-2014

Trainingkamp B-junioren Inzell

De regioselectiewedstrijden zijn achter de rug en dit weekend zullen er nog een aantal B-junioren van het Gewest Fryslân alles op alles zetten om zich te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap Allround/Afstanden. Een lange periode van voorbereidingen is hieraan vooraf gegaan en met het oog op de NK’s is er hard getraind. Van 27 december tot 4 januari bivakkeerden we in Inzell voor een trainingskamp.

In Inzell, het Mekka van het schaatsen, trainden we een week lang erg gedreven. Op vrijdagmorgen vertrokken we voor dag en dauw, met zo’n duizend kilometer voor de boeg. ’s Avonds aangekomen, betrokken we onze kamers en maakten we een korte wandeling. De sfeer zat er goed in en iedereen had er zin in!

De dagen die volgden bestonden uit trainen, eten, uitrusten en gezelligheid. De wekker ging vroeg en zowel ’s morgens als ’s avonds werkten we een training af. Dikwijls waren we te vinden op het ijs van het Max Acher stadion of renden we om de Falkensteinberg. Sprinttrainingen wisselden we af met duurtrainingen, duurloopjes met sprintjes, zodat we op elk vlak vooruitgang zouden gaan boeken. Met behulp van beeldmaterialen hebben we deze week de puntjes op de i kunnen zetten.

Op zondag 29 december werd er door ons allemaal een wedstrijd verreden. Er werd heel erg goed gereden en de meesten van ons schaatsten daverende PR’s. Zo reed Jesper Koen voor het eerst een 39’er en reden alle meisjes een persoonlijk record op de 1500 meter. Het was erg leuk om het kamp zo goed te beginnen!

Ontbijten en lunchen gebeurde op de kamers, het diner werd verzorgd. Na de lunch was er de mogelijkheid om een middagdutje te doen en om gezellig samen te zijn, uiteraard. Met veel plezier hebben we gebruik gemaakt van het zwembad en de sauna om even lekker te ontspannen. Op oudejaarsavond werd er een film gekeken en hebben we met z’n allen gezellig het nieuwe jaar ingeluid. De volgende dag moest er echter gewoon weer getraind worden, dus lagen de meesten ook al weer vroeg in bed.

Op zaterdag 4 januari reden we terug naar het mooie Fryslân. De een was blij om weer thuis te zijn, de ander had nog wel een aantal dagen willen blijven. Al met al was het een zeer geslaagd trainingskamp, dat mooie resultaten met zich mee heeft gebracht. Hopelijk zullen de laatsten van het team zich dit weekend op de landelijke selectiewedstrijd ook gaan plaatsen voor het NK!

Bedankt sponsoren, dat er voor ons de mogelijkheid was om dit trainingskamp te kunnen organiseren! Op naar de laatste weken van het seizoen!

Iza Stekelenburg

Bron:

LET OP: KNSB Noordoost Kalender 08-01-2014

Opgeven voor de regio selectiewedstrijden loopt naar zijn einde.

Tot 9 januari 12.00 uur kunnen de rijders zich via de site opgeven.

Lijsten staan op

http://knsbnoordoost.nl?page_id=2

 

 

Bron:

Femke Beuling rijdt 3 baanrecords 27-12-2013

Het kerstsprinttoernooi is voor de Friese schaatsster Femke Beuling succesvol verlopen. De rijdster uit Emmeloord liet zich zien op drie sprintafstanden. Met maarliefst drie baanrecords reed het jonge talent naar de dagoverwinning. 

Met 11.04 op de 100 meter, 25.95 op de 300 en 40.66 op de 500 meter overtrof de nog maar eerste jaars C-junior zichzelf en verraste ze de rest van het veld. Voor Beuling werd het zo een mooie en verassende kerst.

Bron:

  Pagina:
Per pagina:
 

De Poort Automatisering B.V.

 

 

 

print RSS Feed
© 2007-2010