home  
zoek
Gewest Friesland
Nieuws
Bestuur
Opleidingen
Eregalerij
Kantoor BvIJ Unit 29
Documenten
Website KNSB
Website Schaatsen nl
Opleidingen Jury
Opleiding Trainers
Baancommissie
Trainingen Langebaan
Wedstrijden Langebaan
Lange-Kortebaan
Marathon
Shorttrack
Inline-skaten
Kunstrijden
Schoonrijden
Trainingsclubs
Jeugdschaatsen
Schoolschaatsen
Natuurijsclubs
Vriendenkring Thialf
IJsstadion Thialf
IJshal Leeuwarden

Opleiding SL2 in Friesland 18-08-2015

Na een inventarisatieronde hebben we als gewest bij de KNSB aangegeven interesse te hebben voor de trainersopleiding SL2.

De KNSB heeft besloten op beide Friese locaties deze opleiding aan te bieden komend schaatsseizoen!

Heerenveen   -    start September 2015

·        Leeuwarden   -    start Oktober 2015

·        De volledige opleidingskalender kunt u hier terugvinden: http://knsb.nl/files/2013/11/20150703-Kalender-opleidingen-2015-2016.pdf

Je kunt je hiervoor inschrijven via de KNSB Webshop.

Voor meer vragen over deze of andere opleidingen kunt u mailen naar opleidingen@knsb.nl of Bert Vegter (gewest Fryslân).

Bron: Bedrijfsbureau gewest Fryslân

Vooraankondiging Ferieningsdei 18-08-2015

Na het daverende succes van vorig jaar organiseert het gewest Fryslân haar 2e Ferieningsdei op zaterdag 19 september in de Elfstedenhal, Leeuwarden. Aansluitend is er tevens een ploegenpresentatie van alle disciplines van het gewest Fryslân, n.l. langebaan, marathon, inline, shorttrack & kunstrijden.

Het programma is enerzijds voor de trainers; zij kunnen workshops volgen en daarmee tot 6 bijscholingspunten behalen voor hun trainerslicentie. Anderzijds is er in de middag een afwisselend en interessant programma gepland voor overig kader, natuurijsclubs, bestuursleden en juryleden met lezingen en presentaties, met o.a. Sport Fryslân, Massa Start, rondleiding door de Elfstedenhal.

De uitnodiging volgt in de tweede helft van augustus; dan start tevens de aanmelding voor deze prachtige schaatsdag. We hopen jullie allemaal terug te zien op 19 september!

Bron: Bedrijfsbureau gewest Fryslân

Fryske Sport in dyn Klasse 20-08-2015

Achter de schermen is het laatste jaar druk gewerkt aan een "Masterplan Fryske Sporten". Dit moet er voor zorgen dat alle Friese basisschoolleerlingen op een leuke manier kennis kunnen maken met verschillende Friese sporten, zoals fierljeppen, kaatsen, skûtsjesilen maar ook schaatsen!

Natuurlijk is het ook de bedoeling om de jeugd meer in beweging te krijgen, dus kunnen ze vanuit de veschillende sportbonden die hieraan meewerken leuke sportlessen, clinics of workshops volgen.

Voor het schaatsen bestond natuurlijk al het "Schoolschaatsen", wat op beide Friese banen overdag plaats vind en waar de basisscholen die er (soms met gemeentelijke subsidie) aan mee doen 4 of 5 schaatslessen krijgen. Leerlingen maken zo kennis met de schaatsbeweging, genieten op het ijs en rijden natuurlijk een mini-Elfstedentocht als afsluiter van de lessenserie, verzorgd door instructeurs van de beide schaatsscholen.

Op 16 september is er in de Elfstedenhal te Leeuwarden de officiële Kick-off van dit evenement. De schaatslessen starten op 28 september in Leeuwarden en na 15 november in Heerenveen. Ook zal de officiële website binnenkort online gaan.  

Aanmelden voor / informatie over Schoolschaatsen in Thialf kan via deze link

Aanmelden voor / informatie over Schoolschaatsen in de Elfstedenhal kan via deze link

Bron:

Trainingskamp shorttrack verslag 15-08-2015

Kijk ook eens bij de shorttrackpagina; daar staat een verslag van een mooi trainingskamp in Geleen!

Bron: TC shorttrack

Vorderingen Elfstedenhal Leeuwarden 14-08-2015


Klik voor de vorderingen van de Leeuwarder ijshal op de link

www.elfstedenhal.frl

Bron: Bedrijfsbureau gewest Fryslân

Koninklijke onderscheiding voor Arend Doldersum 02-07-2015

De uit het gewest Friesland afkomstige heer Doldersum heeft veel werk verricht voor ijsclub D.O.W. Hij is al 25 jaar bestuurslid, waarvan 12 jaar voorzitter van de schaatsvereniging V.v.V. Menaam. Hij was niet alleen actief bij het schaatsen maar ook bij voetbalvereniging Fourut Menaam, VVV Menaem, scoutingteam SC Heerenveen en bij VV Minnertsga.

Bron: KNSB

Frijwilligers trofee maaie 2015 21-05-2015

Dit seizoen was de vrijwilligers trofee voor, van links naar rechts;

Sietske de Groot, Jan Ruurd Dijkstra en Siska Walstra

Van harte gefeliciteerd!!

Bron: Sieb E. Vegter

Opleiding tot nationaal scheidsrechter Langebaan 17-05-2015

In de afgelopen  periode hebben 3 gewestelijk scheidsrechters  van ons gewest aan de opleiding tot nationaal scheidsrechter Langebaan deelgenomen .

Vorige week werd met een positief resultaat  het theoretisch gedeelte van deze opleiding afgerond ( reglementenkennis en loting ) De cursisten zijn Froukje de Vries , Pieter Zwart en Erik Kuiper .

Namens het gewest alle waardering voor hun inzet en gefeliciteerd met dit behaald resultaat .

Komende winter zal de opleiding verder worden opgepakt en het doel is dan ook de totale opleiding af te ronden, zodat wij in ons gewest komend jaar 3 nationale scheidsrechters Langebaan meer hebben .

Bert Vegter
Opleidings coördinator gewest

Bron: Bert Vegter

KNSB Wedstrijdlicentiebeleid 05-05-2015

Utrecht, 4 mei 2015

Kenmerk: 2015-09/HW

Betreft: KNSB Wedstrijdlicentiebeleid – afschrift e-mail aan wedstrijdlicentiehouders

Geachte Secretaris Gewest Friesland,

Hierbij zend ik een afschrift van de e-mail zoals deze vanmiddag naar vele wedstrijdlicentiehouders is verzonden.

Deze mailing is iets later verzonden dan gepland, doordat we nog een aantal kleine verbeteringen hebben laten doorvoeren in Mijn KNSB.

Alle sporters met een geldig wedstrijdlicentie tot en met 30 juni 2015 zijn aangeschreven, mits een e-mailadres bekend.

Ook de sporters die nu aangeven dat zij stoppen met de wedstrijdsport; immers zij beschikken nu nog over een geldige wedstrijdlicentie en hebben daarom recht op alle bijbehorende informatie.

Sporters die vanmiddag geen e-mail ontvangen hebben vanuit licentie@knsb.nl met als onderwerp KNSB Wedstrijdlicentiebeleid – beheer gegevens | verlengen vanaf 1 juni | belangrijkste wijzigingen, kunnen via het volgende webformulier kenbaar maken dat zij graag hun tijdelijke inloggegevens willen ontvangen. Deze webformulieren worden op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 verwerkt.

Met vriendelijke groet,
Henriët Wardenier
KNSB

Bron: KNSB >> Lees meer

Persbericht 03-05-2015

Jeroen van der Lee technisch manager Gewest Fryslân

Een stap voorwaarts

Na twee jaar hard werken, met steun van betrokken sponsoren, aan een sterk fundament voor het Gewest Fryslân nieuwe stijl is met de komst van Jong Oranje coach Jeroen van der Lee een grote stap voorwaarts gezet. Het Gewest Fryslân is erg blij met de keuze van Jeroen van der Lee voor de nieuwe visie en de uitdaging die het Gewest hem daarmee biedt.

Bron: B. Vegter >> Lees meer

  Pagina:
Per pagina:
 

De Poort Automatisering B.V.

 

 

 

print RSS Feed
© 2007-2010