home  
zoek
Gewest Friesland
Nieuws
Bestuur
Opleidingen
Eregalerij
Kantoor BvIJ Unit 29
Documenten
Website KNSB
Website Schaatsen nl
Opleidingen Jury
Opleiding Trainers
Baancommissie
Trainingen Langebaan
Wedstrijden Langebaan
Lange-Kortebaan
Marathon
Shorttrack
Inline-skaten
Kunstrijden
Schoonrijden
Trainingsclubs
Jeugdschaatsen
Schoolschaatsen
Natuurijsclubs
Vriendenkring Thialf
IJsstadion Thialf
IJshal Leeuwarden

Felicitaties 27-06-2016

 

Na voordracht door het Algemeen Bestuur van de KNSB is Erik Kuiper, wonende te Oudehaske en in de afgelopen winterperiode geslaagd voor de opleiding tot Nationaal scheidsrechter langebaan/kortebaan, in de laatst gehouden Ledenraadsvergadering benoemd tot  lid van de Reglementencommissie. Erik, van harte gefeliciteerd met deze benoeming voor een functie in deze voor jou vertrouwde 'reglementen omgeving'.

Ook heeft Koos Stoker de afgelopen week bericht van de ISU ontvangen, dat hij opgenomen is in de internationale lijst voor langebaan scheidsrechters. Ook hier zijn felicitaties en succeswensen zeker op zijn plaats!

 

Bron: Bert Vegter

Nieuwe website gewest Fryslân 27-06-2016

 

Sinds vandaag kunt u terecht op de nieuwe site van gewest Fryslân!!!

 

Via onderstaande link komt u op de nieuwe site:

http://www.gewestfryslan.nl/

 

Op deze site is wel de reservering voor de Unit nog opvraagbaar.

Bron: Bedrijfsbureau

Bijscholingsbeleid KNSB 06-06-2016

 

Beste verenigingen en trainers, na enkele vragen over dit onderwerp hebben wij het volgende antwoord van de KNSB mogen ontvangen:

"Wanneer een trainer in het verleden of onlangs een KNSB trainersopleiding met goed gevolg heeft afgerond mag hij een technisch kaderlicentie aanvragen via de KNSB webshop. Vanaf het moment dat deze licentie is aangevraagd start het moment van bijscholen en is het de bedoeling dat de betreffende trainer (afhankelijk van het niveau van de technisch kader licentie) een X aantal punten behaalt. Hiervoor heeft de trainer drie jaar de tijd.

Mocht een trainer die in het bezit is van een trainersdiploma geen technisch kaderlicentie aanvragen, dan zijn de consequenties in het KNSB bijscholingsreglement beschreven. Het niveau van het behaalde diploma wordt een niveau lager ingeschaald, indien de trainer dus geen bijscholingen volgt om de kwaliteit van zijn diploma bij te houden.

Heeft een trainer geen trainersdiploma, dan kan er ook geen technisch kaderlicentie aangevraagd worden. De trainer wordt vanuit de KNSB geadviseerd om een trainersopleiding te volgen. Het is echter de verantwoordelijkheid van de vereniging waar de trainer trainingen verzorgt om wel / geen gediplomeerde trainers voor een groep te zetten. De KNSB geeft alleen het advies om gediplomeerde trainers trainingen te laten verzorgen. Mocht er tijdens de training iets gebeuren waaruit bijvoorbeeld een rechtszaak volgt, dan sta je als vereniging altijd sterker wanneer een gediplomeerde trainer voor de groep heeft gestaan. En helemaal wanneer deze trainer in het bezit is van een technisch kaderlicentie."

 

Vragen hierover kunnen gemaild worden naar bedrijfsbureau@gewestfryslan.nl

 

Bron: KNSB / Bedrijfsbureau

Pieter Swart 25 jaar vrijwilliger 23-05-2016

 

Tijdens de voorjaarsvergadering van de Baancommissie Thialf afgelopen donderdag, kreeg Pieter Swart -als enige dit keer- het '25 jaar vrijwilliger' gedenkplaatje uitgereikt.

Pieter heeft het afgelopen jaar tevens de opleiding tot nationaal scheidsrechter afgerond. U zult hem zeker vaak tegen komen bij de wedstrijden op de Friese ijsbanen en wellicht ook daarbuiten.

 

Foto: Sieb Vegter

Bron:

Geslaagd 12-05-2016

 

Afke de Vries en Ilona Lesscher zijn geslaagd voor de opleiding basisjury langebaan.

Namens het gewest Fryslân van harte gefeliciteerd!

 

Eerder slaagden voor deze opleiding aan (toekomstig) juryleden uit voornamelijk Leeuwarden al:

Hanna Hoekstra, Maaike van Dijk, Hendrik Hoogland, Geert Postma, Wiepie Lootsma, Wiesje Wiersma, Siewart Sjoerd Wiersma, Hanneke Thoen-Jonkman & Jenny Huisman-de Boer.

 

Ook hen feliciteren wij alsnog van harte met het behalen van hun jurydiploma!

 

Bron: Bert Vegter >> Lees meer

  Pagina:
Per pagina:
 

De Poort Automatisering B.V.

 

 

 

print RSS Feed
© 2007-2010